פראניאמה
העמוד בעריכה...
קומבקה- עצירת הנשימה
בסוטרה 34 פרק1 יש התייחסות לעצירת הנשימה , קומבקהה מתוך התייחסות שזאת תיצור תודעה שקטה.
כלומר עצירה עם סיום שאיפה או נשיפה, יש בה קשר למצב של יוגה, כלומר למצב של תודעה שקטה, מצב שאין בו הפרדה פנימה, יש אחדות.
כיצד זה קורה?
ברור שלא כל צורה של שטף של נשיפה ושאיפה יוצר צלילות, ואפילו ההפך הוא הנכון, מוצאים במצבי חיים ביום יום שעצירת שאיפה או נשיפה קשורה להזדהות עם מצב רגשי או נפשי, כלומר כשמציאות שלילית פנימית או חיצונית (המופיעה פנימה)מופיעה בהכרתנו, תגרום לעצירת הנשימה בסיום הנשיפה ותעצים תחושות בפלג גוף תחתון
( כלומר מצב שחלק מהאנרגיה, שלילי, נחסם ,לא פנוי) החוויה היא שיש פחות עוצמה ,החלשות.
מצבים רגשיים של היי, גם גורמים לעצירת נשימה בסיום שאיפה , מצבים אלו מעצימים תחושות בפלג גוף עליון , גם לגביהם ישנה החלשות אנרגטית.
כלומר לא כל סיום שאיפה או נשיפה מצליל , בסוטרה הקומבקהה, מתייחסת אם כן , לעצירה של נשימה אך לזרימה אנרגטית, לזרימה של תחושות ולא להעצמה של תחושות בזמן העצירה.
אוג׳י פראנאיאמה- אנרגיה נחסמת כשהגוף מגיב לפעילות הכרתית, כך נוצרים רגשות המופיעים ברקמות כתחושות, כדי לשחרר אנרגיה כלואה זו ולאפשר לה להיות זמינה, יש להתכוון לשדה התחושות, לרובד העדין, בשדה זה ולהניע אותו בעזרת טכניקות שונות.
סוריה בדהנה, דרך החיבור לנתיב השמש מימין לשמאל, החיינו את המימד של האור בתוכנו, את המימד של השמש, את המימד המחבר, הדגשנו את הכוח של האור כמחבר, רואים אחד את השני, מתחברים אחד לשני, לעומת החושך שמפריד, מנתק.
נאדי שודהנה- נשימה מתחלפת מצד לצד. שודה- טהור או הטהרות שזה הפוך מטמא. טמא זה כל מה שלא יכול לקבל חיים ואור וטהור זה כל מה שמתאחד עם החיים, עם האור.
נדי - זו זרימה ולא ערוץ כפי שמקובל.